Sunday, July 28, 2013

Suuri suodatinpussikukka päivitys

Viimeinkin lupailemani suodatinpussikukka päivitys..

Olen tehnyt häihin noin 70 kappaletta suodatinpusseista tehtyä ruusua ja voin kertoa, että kova on homma! Testailin ennen noita montaa erilaista paperikukkaa mutta mistään ei tullut noin kaunista ja aidonoloista kuin näistä. Ohjeet löysin joskus talvella Martha Stewartin sivuilta, värin kanssa oli kuitenkin ongelmia joten jo melkein luovuin koko kukista. Suomalainen hääbloggari kirjoitteli sittemmin kyseistä kukista suomennetut ohjeet ja vinkasi, että kukat voi värjätä punajuurella ja näin tein ja hienoja tuli! Linkki kyseisiin ohjeisiin TÄSTÄ. Koska ohjeet ovat pääsääntöisesti hyvät en niitä ala uusiksi kirjoittamaan mutta muutama vinkki ja kuvia eri vaiheista teille tässä:

Vinkki 1.

Marthan *kaavoissa* kaikki leikataan eri pusseista mutta mikäli haluat säästyä turhalta roskalta voit hyödyntää 1-3 terälehtien leikkaamisesta jääneitä yläosisa 5-8 terälehtiin.


Vinkki 2.

Valmiiden varsien etsiminen oli yllättävän työlästä kun en juuri ruukaa tilailla netistä mitään. Jos et löydä valmiita varsia mistään voit päällystää kukkateipillä esim. rautalankaa. Työlästä mutta vaihtoehto sekin :)


Vinkki 3.

Ohjeissa kehotetaan kääntämään terälehtiä ennen värjäystä mutta ainakin minulla kukat *nuupahtivat* värjätessä ja jouduin kääntämään ne uudestaan värjäyksen jälkeen. Ajan ja hermojen säästämiseksi kehotankin värjäämään ensin ja sitten vasta availemaan kukat.


Vinkki 4.

Punajuurimehulla värjätessä kukat kuivuivat hitaammin kuin vesivärillä värjätessä. Värjäsin kukat illalla ja aamulla haroin osittain kuivuneita kukkia auki joka nopeutti kuivumista.



Vinkki 5. VÄRJÄYS!

Olen siis värjännyt kukkia seuraavin tavoin: vesivärivedessä (todella vaalea punainen), vesiväreillä *maalaten* (ruma), Punajuurimehussa (tumma burgundinpunainen), laimennetussa punajuurimehussa (kaunis liukuvärjätty burgundi) ja todella laimealla punajuurimehulla ( lehdet vaaleita ja reunat burgundeja).

Kaikki muut oli hienoja, paitsi tuo vesiväreillä maalattu versio, joka näyttää suttaiselta ja no...kököltä :D Se miten värjää riippuu tietenkin siitä minkä värisiä haluaa. Itse tavoittelin tuon vähän vedellä laimennetun punajuurimehun lopputulosta. Kukat voisi myös värjätä esim punaviinillä mutta koska nuo imee aikalailla nestettä ei minua huvittanut alkaa kokeilla kalliimpia aineita. Katsotaan sitten miten häistä jää viinejä yli, että pitääkö alkaa askarteleen lisää kukkia omaksi iloksi :D









Ja vielä niitä tekokuvia:










6 comments:

  1. Jos en tietäisi, niin luulisin ihan aidoiksi ruusuiksi :) Wau!!

    ReplyDelete
  2. voi kun kauniita! miten käytännössä tapahtui tämä reunojen värjäys? kukkia olisi muutamia valmiina mutta en uskalla kokeilla värjäystä :D haluaisin juuri tuollaisia missä lehtien reunoissa näkyy väri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No se on paljolti kiinni siitä mitä väriä käyttää..itse kokeilin ensin vesivärinapin liuottamista veteen mutta niitä olisi mennyt todella paljon ja sävy oli väärä. Oma suosikkini oli siis laimennettu punajuurimehu(ihan siis se liemi mitä on kaupastaostetuissa punajuuripurkeissa) ehkä noin suhteessa 2/3 mehua ja 1/3 vettä. mitä enempi mehua sen tummempi kukka ja päin vastoin..eli noissa missä vain reunoilla väriä ni on ollu laimeempi liuos..sit vaan kastelin koko kukan ja laitoin kuivuun *pääalaspäin*, teippiä ei kande uittaa kauheesti kun liimaus heikkenee mut ei sitä tarvi pelätäkkään :) harjottelemalla oppii!

      Delete